Virker varmepumpen når det er kaldt?

Ja, alle Toshibas varmepumper avgir mye varme og har god effekt selv på kalde dager. Varmepumpene som selges i Norge er spesialutviklet for optimal besparelse og høy varmeeffekt i kaldt klima.

Fabrikktestet driftsområde helt ned til -30 °C

Toppmodellen Toshiba Daiseikai 9 S har fabrikktestet driftsområde helt ned til -30 °C, og Daiseikai 9 S 25 yter hele 4700 W ved -15 °C. For å yte 4700 W ved -15 °C trekker varmepumpen 2000 W strøm og har en COP på 2,21. COP er forholdet mellom tilført og avgitt energi. Det betyr at du får 2,21 ganger tilbake det den tilføres ved -15 °C. Også Toshiba Gulvmodell er fabrikkgodkjent ned til hele -25 °C.

En Toshiba varmepumpe som har fabrikktestet drift ned til for eksempel -30 °C vil fortsette og virke også ved lavere temperaturer, men varmeeffekten og COP-en vil avta gradvis. Varmepumpen vil aldri avgi mindre varmeenergi enn den bruker i form av strøm.

Sjekk varmepumpens årsvarmefaktor (SCOP)

Selv om det er interessant å se på avgitt varmeeffekt og COP ved ulike temperaturer er det mye viktigere å se på varmepumpens SCOP (årsvarmefaktor). Den sier noe om det teoretiske potensialet en varmepumpe har til å spare energi gjennom hele året.

Selv om toppmodellen Toshiba Daiseikai 9 S har en svært høy SCOP på hele 5,33 så betyr ikke det at du kan forvente å få over fem ganger så mye varmeeffekt ut som den bruker i form av strøm. Sammenligner du med andre varmepumper, kan det likevel gi en god indikasjon på akkurat denne modellens evne til å spare energi.

Send oss en melding hvis du ikke fant svar på dine Spørsmål

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes