Hvor effektiv varmekilde er en varmepumpe?

Avanserte varmepumper som Toshiba Signatur, Daisekai 9 S og Polar gir omtrent fire til fem ganger mer varme enn hva de bruker i strøm.

Ytelsen til en varmepumpe varierer med effektstørrelse og det lokale klimaet. De mest effektive varmepumpene er nordiske modeller, som er tilpasset vårt klima. Hvor mye strøm du sparer, avhenger også av hvor stor del av boligen varmepumpen kan varme opp. Å spare 5 000 til 8 000 kroner i året er oppnåelig for de aller fleste.

Sett varmekilden i stue eller oppholdsrom

Innedelen i en luft-luft varmepumpe har en vifte som sprer varm luft ut i boligen. Den varme luften kan sendes opptil 15 meter fra innedelen. Innedelen bør derfor plasseres der varmebehovet er størst – som regel i stue og oppholdsrom. Varmen kan også spre seg til rommene omkring, men det avhenger av planløsningen som boligen din har.

En god varmekilde også i nye boliger

Uansett hvilken type varmepumpe du velger til oppvarming, oppfyller du byggereglenes krav til varmekilde. Byggereglene ble skjerpet i 2016, og kravene til isolasjon og tetting ble strengere. Samtidig ble kravene til varmekilde endret. I nye eneboliger og andre småhus er det nok å ha elektrisk oppvarming og skorstein. Velger du luft-luft-varmepumpe som varmekilde, sparer du energi hver måned sammenlignet med elektriske panelovner.

Og selv om nye boliger trenger mindre varme fordi de er godt isolert, er det lønnsomt å investere i en luft-luft-varmepumpe. Den vil spare deg for mer i strømutgifter enn hva varmepumpen koster – lenge før du må bytte den ut. Dessuten er det et grønnere alternativ til oppvarming, så du gjør samtidig en innsats for miljøet.

Lurer du på om du skal skaffe deg en Toshiba varmepumpe?

Du kommer ikke til å angre! Fyll ut skjema under, så vil en forhandler ta kontakt med deg for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Send oss en melding hvis du ikke fant svar på dine Spørsmål

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes