Trenger jeg andre varmekilder enn varmepumpe?

Selv om alle Toshibas luft-luft modeller fungerer svært godt når det er kaldt ute, bør du påberegne tilleggsvarme med for eksempel peis eller panelovn på ekstra kalde dager.

Alle våre luft-luft varmepumper fungerer svært bra og avgir mye varme når det er kaldt ute. Ofte vil varmepumpen dekke hele varmebehovet og det vil være lite eller ingen behov for tilleggsvarme.

Alltid lurt å ha tilleggsvarme

Likevel anbefaler vi å ha tilgjengelig tilleggsvarme, som for eksempel peis eller panelovner. Det er flere årsaker til at det er fornuftig.

Varmepumpen vil ikke i alle tilfeller være dimensjonert til å dekke varmebehovet ved svært lave temperaturer. I og med at det er få av de kaldeste dagene vil det være tilfeller hvor det rett og slett ikke er lønnsomt å dimensjonere varmepumpen til å dekke alt. På de kaldeste dagene vil du derfor kunne oppleve at varmepumpen dekker den delen av boligen som den er dimensjonert for, men at det blir kaldere i andre rom som ved normal temperatur varmes opp av varmepumpen.

Dessuten så unngår du at boligen blir iskald hvis det skulle vise seg å være noe galt med varmepumpen. Da er det veldig fint å kunne skru på en panelovn eller fyre i peisen.

Ta kontakt med en Toshiba forhandler som hjelper deg med riktig modell for ditt behov. 

Send oss en melding hvis du ikke fant svar på dine Spørsmål

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes