Bør jeg skru av varmepumpen på natten?

Hvis du ønsker å bruke mindre strøm, er ikke løsningen å skru av varmepumpen på natten eller for korte perioder. Varmepumpen bruker nemlig mer strøm når den starter opp igjen for å ta igjen temperaturfallet.

Det er forståelig at mange vil kutte ned på strømforbruket og spare strøm der det er mulig. Hvis du ønsker å bruke mindre strøm, er ikke løsningen å skru av varmepumpen på natten eller for korte perioder. Varmepumpen bruker nemlig mer strøm når den starter opp igjen for å ta igjen temperaturfallet.

Varmepumpe på hytta

Har du varmepumpe på hytta bør du heller ikke skru den av når du reiser fra hytta. Ved minusgrader ute, er det fare for frost i rom og vannrør. Med funksjonen “Vedlikeholdsvarme” slipper du å bekymre deg for frostskader. Da står varmepumpen og holder rommet/ hytta “varm” med en temperatur mellom 5 og 13 °C og bruker minimalt med strøm. Når du starter varmepumpen opp igjen, vil den bruke mindre strøm sammenlignet med om den hadde vært helt avskrudd.

  • Forsikringsselskapet IF advarer: feil strømsparing gir frostskader (ekstern side, åpnes i ny fane)

La varmepumpen stå på

Vårt beste sparetips er å la varmepumpen kjøre. Unngå å skru den helt av, og minimer temperaturjusteringer så langt det lar seg gjøre. Hvis varmepumpen får jobbe jevnt og trutt, vil strømforbruket reduseres.

  • Ikke skru av varmepumpen for å spare strøm

Send oss en melding hvis du ikke fant svar på dine Spørsmål

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes