Hvordan vedlikeholder jeg varmepumpen min?

For at varmepumpen skal ha så lang levetid som mulig, anbefaler vi at du bestiller service på varmepumpen hos din lokale forhandler. Gjerne annethvert år. Mellom servicene, er det et par ting du kan gjøre selv.

Det viktigste du kan gjøre selv, er å holde varmepumpen ren. Men før du setter i gang med noe som helst, må du ta ut sikringen eller trekke ut kontakten til varmepumpen.

Slik rengjør du innedelen:
  • Med en myk og fuktig klut, kan du tørke over innedelen. Pass på at du ikke skrubber.
  • Har du Toshiba Signatur, kan du vaske tekstiltrekket for hånd eller levere det til et et renseri. OBS: tekstiltrekket kan avgi farge, så vi anbefaler at du ikke vasker det med annet tøy.

Rengjøring av innedel.jpg

Rengjør luftfiltrene:

Rengjør luftfiltrene regelmessig. Dersom filtrene ikke blir rengjort, vil du kunne oppleve redusert kapasitet på varmepumpen. Luftfiltrene må ikke vaskes i oppvaskmaskin. Slik går du frem:

  • Åpne frontpanelet på innedelen. Bruk begge hender. La den bli stående i åpen stilling.
  • Ta tak i grovfiltrene i nedre kant, løft forsiktig litt oppover før de trekkes ned igjen og ut fra holderen.
  • Bruk en støvsuger eller vask filtrene rene i såpevann. Skyll grundig i rent, rennende vann.
  • Rist vekk overflødig vann fra filtrene og la de tørke før montering.
  • Sett filtrene på plass i holderen ved å dytte dem forsiktig opp og deretter inn og ned. Sjekk at de sitter korrekt med nedre kant av filteret i sporet.
  • Lukk fronten godt igjen med begge hender.

Toshiba varmepumper-åpne frontpanel.png

 

Toshiba varmepumper-fjerne filter.png

 

Rengjøring av grovfilter alternativ 1.jpg

Rengjøring av grovfilter alternativ 2.jpg

Slik rengjør du utedelen:

Siden varmepumpens utedel er plassert utendørs, kan det være nødvendig med noe ytre vedlikehold. Du kan rengjøre ytterdekselet på utedelen med en fuktig klut. Men vær forsiktig så utedelen ikke blir ripet ved rengjøringen. Spyl aldri utedelen med vann. Og pass på at du ikke setter eller monterer noe foran eller ved siden av utedelen. Dette vil kunne hindre for optimal luftsirkulasjon.

  • Ønsker du å beskytte utedelen, kan du montere et varmepumpehus i tre eller et varmepumpehus i metall. 
  • Kontroller at utedelen er fri for løv, planter, snø og lignende. Du bør holde et ekstra godt øye med utedelen ved kraftig vind og snøfall. Is på selve utedelen skal ikke fjernes mekanisk med verktøy, siden det kan føre til skade som ikke dekkes av garantien. Slik fjerner du is og rim fra utedelen.
Service-avtale:

Det kan være lurt å få utført jevnlig service på varmepumpen din av en profesjonell. Vi anbefaler at dette skjer omtrent annethvert år. Ofte er det omgivelsene som spiller en rolle på hvor ofte service kreves. Med jevnlig service og vedlikehold, forlenger du levetiden til varmepumpen din. Finn ut hva en service skal inneholde

Eldre modell

Har du en eldre varmepumpe fra Toshiba, kan den ha et annet filter. Les hvordan du vedlikeholder din eldre varmepumpemodell, og sjekk eventuelt brukermanualen for din spesifikke modell. 

Hvis har du behov for ytterligere rengjøring av innedelen innvendig, kan du bestille service hos din lokale forhandler eller fylle ut skjema under. Da blir du kontaktet innen kort tid.

Send oss en melding hvis du ikke fant svar på dine Spørsmål

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes