Hvor mye strøm kan jeg spare med en varmepumpe?

Mange investerer i en luft-luft varmepumpe for å spare strøm. De fleste kan spare tusenvis i året på reduserte strømutgifter.

Spar flere tusen kroner i året

Strømforbruket og oppvarmingskostnadene er forskjellige fra husstand til husstand. Har du en bolig som varmes opp med elektrisitet, vil 60-70 prosent av strømforbruket gå til oppvarming av boligen.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå bruker en typisk husholdning 16 000 kWh strøm per år (åpnes i ny fane). nvesterer du i en luft-luft varmepumpe, kan du redusere strømforbruket opptil 40 prosent avhengig av hvor i landet du bor, størrelsen på boligen, hvor godt boligen er isolert og hvilken varmepumpe du velger. 5 000 – 8 000 kroner i årlig besparelse er oppnåelig for veldig mange, og gjerne mer enn det. Ved “normale” strømpriser, altså 1 kr per kWh, pleier vi å si at varmepumpen er nedbetalt etter 4-5 år. Ved høyere strømpriser blir nedbetalingstiden betydelig kortet ned. For noen husholdninger kan varmepumpen være nedbetalt etter kun 6 måneder!

Gunstig investering

Mange er opptatt av pris versus inntjening når de begynner å se etter en varmepumpe. Fordelen med luft-luft varmepumper er at det er en relativt lav investeringskostnad, spesielt med tanke på hvor raskt du kan spare inn kostnaden.

Interessert i en luft-luft varmepumpe? Snakk med en av våre autoriserte forhandlere, så får du all hjelpen og informasjonen du trenger.

Send oss en melding hvis du ikke fant svar på dine Spørsmål

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes